fbpx

Viata este un joc!

Urmareste jocul detasat, totul este DOAR un joc!
Ati jucat vreo-data Monopoly? Daca ne folosim de aceasta imagine, ca sa ne detasam intr-o poveste pe care o avem, observam urmatoarele lucruri. Pe tabla exista mai multi pioni, care respecta niste reguli ale jocului, metaforic, ei reprezinta niste aspecte ale noastre(parti din noi), care respecta sau nu reguli ale acestei realitati 3d.
Astfel putem observa ca este un aspect care se asigura ca regulile sunt respectate de catre alte aspecte de victima.


Daca nu, ati jucat cu siguranta orice joc care presupune o tabla pe care pionii se misca in urma aruncarii cu zarul.

Practic, daca privim actiunea care se desfasoara pe tabla de joc, asistam la modul in care avanseaza sau nu pionul nostru.

Daca ne folosim de aceasta imagine, ca sa ne detasam intr-o poveste pe care o avem, observam urmatoarele lucruri. Pe tabla exista mai multi pioni, care respecta niste reguli ale jocului, metaforic, ei reprezinta niste aspecte ale noastre(parti din noi), care respecta sau nu reguli ale acestei realitati 3d.
Astfel putem observa ca este un aspect care se asigura ca regulile sunt respectate de catre alte aspecte de victima.
Acest aspect de judecator, considera ca pentru protectia pe care ne-o acorda si pentru realizarea “tuturor dorintelor”, din perspective lui egotica, trebuie sa platim….cu frica. Frica este “moneda de schimb.”
Platim cu frica pe care o avem de neindeplinire a dorintelor, de a nu fi fericiti, de a nu ne simti in siguranta, de a nu avea stabilitate si sanatate atat noi cat si cei dragi, frica de a pierde, etc.

La baza tuturor povestilor de viata pe care le traim este aceasta energie a fricii, care se manifesta in noi prin agresor, adica judecatorul care te pedepsesete cand indraznesti sa nu te supui regulilor sociale si victima, care isi asteapta pedeapsa, pentru ca stie ca a gresit incercand sa fenteze legile 3d, caci despre jocul asta este vorba : iti este bine doar daca te supui fricii.

Cand alegi sa nu te mai supui, dar din revolta sau tot dintr-o energie egotica, neasumata, urmeaza sa suporti consecintele, caci frica este inradacinata in celulele tale si oricate eliberari ai face de matricea fricii, ea tot se manifesta, pentru ca o recreezi ….deci tot vei fi pedepsit in acest joc si asa iti activezi aspectele de victima si agresor.
Credinta ca “daca primesti ce iti doresti pe o parte ti se ia pe alta parte”, ca “nu te poti bucura prea mult sau prea tare, pentru ca invariabil apare ceva care iti ia ceea ce ai obtinut”, sunt un exemplu doar.
Mai mult de atat se intampla sa apara tot felul de obstacole si piedici si te intrebi de unde vin.…vocea care iti spune ca ” ai incercat sa nu te supui regulilor 3d si atunci vei fi pedepsit si vei suferi,” sunt manifestarile programului de frica pe care il ai.
Evident ca sunt extrem de multe manifestari dar asa cum le-ai creat asa le poti elibera.
Evident ca sunt f multe metode care te pot asista in reprogramare, DAR, numai dorind sa eliberezi si sa “scapi” de energia fricii, ce crezi ca ii faci fricii?
O intaresti, evident, caci in spatele dorintei tale de a scapa de ceva nedorit ce este?

O alta frica !

Te intrebi de ce continuam totusi sa facem asta?

Pentru ca ne place jocul si ne identificam cu el!

A-ti trai viata este diferit de a-ti trai jocul!

In conditiile in care esti doar un pion pe tabla de joc, nu te bucuri autentic, traiesti doar satisfactiile pe care ti le pot oferi regulile jocului ( avansezi la o casuta superioara, primesti beneficiile unui card, etc), dar nu poti vedea viata de dincolo de aceste reguli, pentru ca asa esti setat.

In momentul in care incepi SA TE MENTII IN ENERGIA IUBIRII, simti ca te eliberezi de sub auspiciile fricii si iesi de sub controlul ei.

Solutia este sa accepti in totalitatea ca TU ESTI CREATORUL JOCULUI si tu decizi care este pasul urmator.

Solutia este sa iti schimbi POZITIONAREA fata de tot ceea ce credeai pana acum ca te pedepseste. Acel rol de judecator facea parte din joc, nu are putere asupra ta (cel care priveste tabla de joc).

Solutia este sa vezi in acel agresor un prieten care te ajuta sa te imputernicesti. Multumeste-i pentru rolul jucat si darul adus si lasa-l sa plece. Cere asistenta ghizilor tai sa iti taie orice legaturi si atasamente cu acest aspect si orice alta energie care il insoteste.

A venit timpul sa scoti din joc pesonajul care a avut rolul sa te asiste sa te imputernicesti, invingandu-ti frica.
Cand iese agresorul, ies si victimele, urmate de tot cortegiul energilor care le insoteau.
Este o confruntare foarte subtila a ta cu tine, adica cu ceea ce contii si credeai ca esti. Devii observatorul propriului joc. Incepi sa realizezi ca doar de tine depinde soarta acestui joc si daca decizi sa il intrerupi si sa creezi altul nou, este posibil!

Este posibil orice. Tu esti creatorul realitatii tale si tu iti creezi propriile reguli si asta DOAR daca consideri ca mai este cazul

Viata este un joc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Scroll to top