Ieri, ca si la sesiunile anterioare de “Si tu poti”, fiecare dintre participanti a putut lucra pe diverse energii, pornind atât de la povestea proprie aleasa, cat si de la poveștile alese de catre fiecare dintre ceilalti participanti.
De acesta data, tema care a fost laitmotivul intalnirii, rezultand sub o alta forma din toate poveștile alese, fără sa fi fost însă stabilită anterior 😉, a constat in acceptarea si increderea in Fiinta divină din fiecare, in iubirea de Sine.
Doar raportarea fiecaruia la aceasta tema a fost diferita, in functie de povestea aleasa de catre fiecare dintre cei prezenți, care fie a selectat o poveste interioara fără alte personaje implicate, fie a selectat o poveste in care erau implicate si oglinzi ale participantului pe care acesta fie nu le recunostea, fie nu le putea accepta.
S-a lucrat treptat pe aspecte/povesti legate de:
– amanare, care conducea la auto-judecata,
– închidere fata de lumea exterioara prin auto-control, din frica de a fi vulnerabil, de suferinta, de moarte
– îndoiala, care conducea la cedarea puterii
– frica de a fi nedorit, neiubit, de a fi respins
– frica de a lua decizii, din teama de a face o alegere greșită, alegând printr-o modalitate neconformă cu așteptările societatii
– identificarea cu un anumit aspect nou aparut
– frica de a lua acționa, lipsa curajului
– aroganța si judecatorul interior, poveste care a activat corpul-durere
– reprimare, control
– dorinta de autenticitate, neacceptare, orgoliu spiritual
– superioritate, orgoliu, vinovăție.
Iar in spatele fiecărei povesti, fiecarui conflict interior, era de fapt neacceptarea unor aspecte, neincrederea, neiubirea de sine, repozitionarea constând pe scurt în abandon, incredere in ființa divină, valorizare, iubire de sine.
În plus, s-au mai aprofundat atat pașii Metodei (insistand pe diferenta dintre Repozitionare si Integrare), cat si Continerea.
Pe lângă beneficiile evidente ale Programului, as mai enumera spatiul creat, lucrul intr-un cadru organizat, care aduce focusare, temele de lucru variate aduse de participanti, atmosfera minunata, la care au contribuit si pisicile casei 😻.
Asa ca le multumesc inca o data “colegilor de clasa” si mai ales Akenei si Andreei, pentru energia, atenția si rabdarea depuse 💖.- Manuela Puscoci